Schmink

Hier doen we het voor, De fascinatie van dat kind dat helemaal op gaat in wat het ineens op zijn eigen gezicht ziet verschijnen.
Er is niets mooiers dan dat.

Gelukkig zijn er ook veel volwassenen die die fascinatie weten vast te houden.
Schmink is een zeer krachtig tovermiddel. Het roept prinsesjes op uit kinderen. Het versterkt mensen op toneel zodat ze optimaal hun rol kunnen spelen. En het geeft volwassenen een stukje extra vrijheid om heerlijk plezier te maken.

Is het moeilijk? Ja en nee. Het is een mengeling van "er aan beginnen" oefenen en een beetje talent. Talent is het minste probleem, er zijn weinig mensen zonder. Veel mensen die het willen, durven er niet aan te beginnen. Mensen die eenmaal ontdekt hebben dat het leuk is laten zich ook nog wel eens af schrikken. Schijnbaar moeiteloze penseelstreken van iemand met veel ervaring laten aan de lopende band schitterende dingen verschijnen. Dat kan ik toch nooit! Waarom niet?

Zijn er risico's aan? Als je weet wat je doet, nee. De stoffen in schmink worden zeer streng getest. Als iets een gevaar in zou kunnen houden, wordt het simpelweg niet goedgekeurd. Omdat er nu eenmaal ook zeer gevoelige velletjes zijn zet ik bijna altijd nog een laagje "basis" onder de schmink. Make-up eigenlijk. Onzichtbaar dun, maar het is voldoende om dat ene bleekneuzige sproetenkopie dat er misschien wel allergisch voor zou kunnen zijn jeuk en irritatie te besparen.(meer info over problemen)

Hoe gaat het er weer af? Gewoon met een nat washandje, met milde zeep, make-up remover, met alles waar je normaal ook je gezicht mee schoon maakt. Zit er toch nog iets op? Zeldzaam, maar, beter wat sporen van de schmink dan van het boenen!

Je moet zeker wel goed kunnen tekenen, en een vaste hand hebben? Eerlijk gezegd helpt het vaak wel, maar het is geen noodzaak: er zijn trucjes voor.