Schminkcursus

Al eindeloos lang geleden ben ik begonnen met les te geven in schminken/grimeren. Ondanks dat je het een en ander aan basis moet weten, is alles vooral DOEN. Wat ik met name probeer is aan ieder onderwerp handvaten te vinden. Het gaat met name om de valkuilen. Al doende leer je wat je nodig hebt, Als je bij voorbaat weet wat de valkuilen zijn blijft het leuk. De vorm is uiteindelijk op een gemiddelde terecht gekomen. Met 10 cursisten komen we op een weekdag een avond bij elkaar. Meestal wisselend bij een van de cursisten thuis, soms in een zaaltje. Ik breng alle materialen en spullen mee. De cursisten schminken elkaar. Alles wordt zo ver mogelijk in overleg bepaald. Verder? Ik ben in veel opzichten een amateur, dat mag duidelijk zijn aan de prijzen, maar ik neem deze hobby zeer serieus.
Een ding doe jij de planning: als je 10 man bij elkaar hebt, bel me en we starten.

Het totaal bestaat uit 3 delen.
Basis.
De basiscursus is bedoeld als 'kennismaking' met materiaal en mogelijkheden. Zelfs als het niet bevalt zijn het in ieder geval 3 gezellige avonden, leerzaam is het altijd. Op de eerste avond wordt naast het "doen" een stuk theorie behandeld. De thema's: Polygrime (zeg maar veelkeurig) Lelijk en Mooi.

Vervolg.
De vervolgcursus is behalve het vervolg op de basiscursus een "doe" cursus waar meest kinderschmink voorbij komt. Bedoeld dus voor mensen die al wat ervaring hebben maar meer routine, kennis en techniek op willen doen. 5 avonden. Op de eerste avond wordt kort wat herhaald uit de eerste cursus en wordt de algemene informatie uitgedeeld. De thema's: Clowns, Heksen, Katten, Andere dieren, Tekenen met schmink.

Gevorderden.
De cursus gevorderden is bedoeld om dieper te duiken in de kennis die voor grimeren benodigd is. Met allerhande bekende en onbekende materialen wordt gewerkt. 7 avonden De thema's: Anatomie, Oud (en jong), Vervormen met schmink, Vervormingen en rubber, Verwondingen, Baard en snor.

  • De plaats in de week is meestal dinsdag of woensdagavond.
  • De lengte is 2 a 2,5 uur, starttijd gemiddeld 20:30
  • Behalve duidelijke cursusdocumentatie horen ook een flink aantal voorbeelden bij de cursus.
  • Alles gebeurt in overleg