Wie ?

Piet van Hees

Na een schuchter begin vanaf 1984 ben ik per ongeluk doorgerold. Schminken, tattoos tekenen, les geven. Schminken is leuk, kinderen zijn het mooiste wat er is en het kunnen schminken "zuigt"; Je wordt vanzelf "ontdekt" en dus gevraagd. Als je het op anderen over kunt brengen krijg je het vanzelf druk.

Ervaring:
Theater en toneelvoorstellingen. In samenwerking en alleen heb ik sinds 1987 voor allerhande voorstellingen kleine en grotere schmink dingen geregeld. Playback-shows, ballet, tonpraatavonden, wagenspelen, horrorspeurtochten, wat je zo maar onder voorstelling kunt verstaan. Soms komt dat ook neer op het eenvoudig opleiden en begeleiden van mensen die erbij gaan schminken.

Kinderschmink. Ik heb al ontelbare situaties in winkelcentra, bedrijfsfeesten, vakantiepark en carnaval gezien. Je kunt het zo gek niet bedenken waar ik sinds 1984 al heb geschminkt. Alleen en soms met wel 5 personen. Meestal zelf geschminkt, en met een clownspak aan.

Tattoos en Henna. Na jarenlang met waterschmink op verzoek nep-tattoos te hebben getekend, liep ik tegen materiaal aan dat een poosje blijft zitten. Armbandjes, ringen, een draak op een bovenarm. Vaak kwam mama mee als ik ze liet vragen of dat mocht, en wilde ook een tattoo. Een aantal braderieŽn en volwassenen feesten verder blijkt dat een beetje teken ervaring wat handigheid met het materiaal en een beetje geduld veel mensen een hoop plezier bezorgd. Ik heb een voorkeur voor tattoolack, omdat je daarmee zeer gedetaileerd kunt werken. Henna is meer uitdaging om sterke motieven te maken met minder frutsels.

Hieronder wat actie foto's.