Henna workshop

Aan de hand van een serie opdrachten komen verschillende dingen voorbij die je spelenderwijs de mogelijkheden van het materiaal eigen maken. Kunnen tekenen is niet echt nodig, creatieve aanleg is wel handig. Leeftijd vanaf een jaar of 12.

Let op: Degene waarop je tekent is een uur of zo "gehandicapt". alles wat je met je natte henna raakt zit onder de henna, en de vlekken zijn zeer hardnekkig. Trek oude kleren aan.

Meestal wordt er in 2 groepen gewerkt. Halverwege spoelen de "modellen" hun henna eraf, en wisselen de 2 van rol: wie eerst model was tekent nu henna en omgedraaid. Ook kun je per persoon een model meebrengen of op je eigen arm of been tekenen. Zelfs als je het er na korte tijd afveegt zie je meerdere dagen de afdrukken van de henna in je huid. Niet iedereen is er blij mee om een week met andermans expirimentele tekeningen rond te lopen. Dat moet je van te voren wel even vermelden. Henna is uberhaubt iets dat je met zijn allen, samem, doet, dus vraag rond bij je vrienden en kennisen. Als je 10 man bij elkaar hebt prikken we een datum.

Een flink aantal voorbeelden wordt uitgedeeld, en het materiaal dat ovrblijft mag mee naar huis.

  • Op een weekavond of in het weekend.
  • De lengte ca 2 a 2,5 uur.
  • De grootte van de groep is ca 10 tot 20 personen.
  • Alles is in overleg.